5 spioneren

Gelezen of niet?

www.didtheyreadit.com

Het klinkt aantrekkelijk. Weten of je mailtje wel gelezen is, of -ie wellicht daarna nog herlezen is, of doorgestuurd naar een ander. Met Did They Read It kom je het te weten. Sterker nog, je krijgt een uitgebreid verslag zonder dat de ontvanger ook maar iets merkt. Of ze nu webmail lezen of niet, een mac hebben of een pc, een virusscanner of firewall. Dus anders dan bij Outlook, waar de ontvanger bepaalt of jij dat mag weten, echt helemaal stiekem. Maar als je er langer over nadenkt, is het eigenlijk te schunnig voor woorden. Gluren – dat is het! Je maakt gebruik van een techniek die ook spammers toepassen om te achterhalen of een e-mailadres actief is. Wat gij niet wilt dat u geschiedt dus in plaats van enkel wijzen op deze privacybreker, hierbij een aanvullende link. www.belshe.com/nospymail. Daarmee blijf je in ieder geval als Outlookgebruiker gevrijwaard van deze vorm van spionage. (CJ)