Zoekt

weer_cvr1.jpgWeblogs zijn vooral zo interessant door de interactie met bezoekers. Zo kan ik zien waaróp gezocht wordt op deze site (maar vrees niet, ik zie niet wíe zoekt). Eens even kijken of ik kan helpen. Wat wilde je weten?

“New-York”
“New-York”
“new york”
“new york foto”
“filmpjes new york”
“New York”
“New York”
“new york”
“new york nrc”
en de uitsmijter: “iets over new york”.

Mmm. Ik denk dat er geld zit in zoekmachines die niet alleen kunnen zoeken maar ook uitleggen hoe zoeken eigenlijk werkt.

Verder wordt er veel gezocht naar het weer hier. Daar kan ik meer mee, natuurlijk. Simpel gezegd: de lente begint wat later dan in Nederland, zo rond april. Als het dan een paar dagen goed warm is (25 graden plus) zeggen New Yorkers standaard: „pas maar op, het gaat nog sneeuwen”. En dat doet het dan ook.

Daarna volgt een lange warme zomer, zonder wolken, wel met een hoge luchtvochtigheidsgraad (zij die het zich kunnen veroorloven ontvluchten in augustus de stad). Vorig jaar liep ik in november nog op slippers door de stad, het is niet ongewoon als het in december pas koud wordt.

Maar daarna wordt het ook écht koud, en zijn in Nederland maandenlang beelden te zien van een meter sneeuw in Central Park, een stad die ontwricht is door heftige stormen en dat soort werk. Ook zonder neerslag kan het goed vriezen (min 20), maar is het vaak wel helder. Niet van dat chagrijnige weer.

Wil je al dus met vakantie naar New York en ben je weersgevoelig? Vermijd dan december tot en met april en augustus. Of boek een last-minute en volg de weersverwachting op de voet.