Een muis voor je telefoon

bluemouse.jpgWord-documenten, pdf-jes en Excelsheets bekijken op je telefoon? Dat is voor een moderne smartphone gesneden koek. Maar naarmate je telefoon meer van dat soort kunstjes kan en in een mobiel kantoor verandert, wordt het lastiger om alle functies te bedienen met een simpele navigatietoets en een scrollwieltje. Daarom heeft softwarebedrijf Teksoft een programmaatje ontwikkeld waarmee je een mobiele telefoon kunt bedienen met een externe muis. Het enige wat nodig is: een telefoon die op Windows Mobile 5 draait en een muis met bluetooth-ontvangst.
Om te bewijzen dat niet alleen zakelijke gebruikers profijt hebben van een muis die door de Excelsheets heen kan wandelen, laat Teksoft zien dat hun muis-software ook prima werkt met Patience en Bubble Breaker, de games die standaard in Windows Mobile zitten.
De BlueMouse-software kost 15 euro.