TNT trekt zich terug van de beurs van New York

Rotterdam, 26 mei. Post en Expressbedrijf TNT trekt zich terug van de aandelenbeurs in New York. Dat heeft het bedrijf in Hoofddorp gisteravond bekendgemaakt. ”We hebben besloten een aanvraag in te dienen tot beëindiging van registratie bij de Securities Exchange Commission (SEC) alsmede de beëindiging van de notering van de American Depositary Receipts (ADR`s) van TNT aan de beurs van New York”, liet TNT in een verklaring weten. Volgens TNT staan de kosten van de noteringen niet in verhouding met de lage handelsvolumes. TNT schrapte vorig jaar al zijn beursnoteringen in Frankfurt en Londen om dezelfde reden. TNT is straks alleen nog verhandelbaar op de Amsterdamse beurs. ”Door de mondialisering van de kapitaalmarkten kunnen we voorzien in onze huidige en toekomstige kapitaalbehoefte zonder zowel in New York als in Amsterdam genoteerd te zijn”, aldus TNT. De terugtrekking zal plaatsvinden ”zo snel als haalbaar na 4 juni 2007”.