Televisie Overige films

Bingo (Matthew Robbins, 1991, VS). Familiefilm over gevluchte circushond die het worteltrekken en het morseseinen beheerst en bovendien jongetjes kan redden. Tien, 9.00-11.40u.

Der Tiger von Eschnapur (Fritz Lang, 1958/1959, D/F/I). Exotische avonturenfilm naar een scenario van Lang zelf, dat eerder door Joe May (in 1921) en Richard Eichberg (in 1938) werd verfilmd. Met Paul Hubschmid als Duitse architect in het Indische Eschnapur en Debra Paget als sensuele tempeldanseres op wie hij verliefd wordt. Eerste film van Lang in Duitsland na zijn lange verblijf in Hollywood is een genot om naar te kijken voor wie zich niet blind staart op het verhaaltje. Morgen het vervolg, Das indische Grabmal. ZDF, 14.00-15.35u.

Forest Warrior (Aaron Norris, 1996, VS). Avonturenfilm met actiester Chuck Norris als geest van dode indiaan die het opneemt tegen milieuvervuilers. Tien, 16.45-18.30u.

Scary Movie 3 (David Zucker, 2003, VS). Humor die net op het randje is, biedt de leukste momenten, zoals de priester die al te gretig op het zoontje van Cindy Campbell (Anna Faris) wil passen en de soortgelijke grap over Michael Jackson, die wordt betrapt en daarna uit het raam gehangen. Verder is de film vooral een parodie op (recente horror)films als Signs, 8 Mile en The Matrix Reloaded. Veronica, 20.30-22.00u.

Honkytonk Man (Clint Eastwood, 1982, VS). Eastwood regisseerde zichzelf in muzikale road movie over alcoholistische, aan tbc lijdende countryzanger die anno 1937 op weg is naar een auditie voor de Grand Ole Opry in Nashville. Voldoende authentieke inkijkjes om muziekliefhebbers te boeien. Gastrollen van Porter Wagoner, David Frizzell, Shelly West, Marty Robbins, Ray Price. Wordt gevolgd door documentaireportret van Clint Eastwood. Uitgezonden i.h.k.v. een Arte-thema-avond over Eastwood. Arte, 20.55-22.55u.

Scream 3 (Wes Craven, 2000, VS). De relatief slapste, minst brutale aflevering uit de serie zit boordevol inside verwijzingen naar de gang van zaken bij het maken van een horrorfilm, zoals de nukken van acteurs die vinden dat ze te snel van kant gemaakt worden, de ijdelheid en almacht van producenten en regisseurs, en de onzekerheid door tijdens de opnamen voortdurend herschreven scripts. Veronica, 22.00-0.05u.

The Glass Shield (Charles Burnett, 1994, VS). Vlotte thriller geeft even genuanceerde als nietsontziende blik op rassenhaat, machogedrag en corruptie bij het politiekorps van Los Angeles. Atmosferisch treffende film kampt met overvol scenario. Met rapper Ice Cube als een van moord verdachte. BBC 2, 0.45-2.30u.

Psychomania (Don Sharp, 1972, GB). Macabere onzin of prettig absurdisme over een uit de dood herrezen Hell’s Angel. Ook wel omschreven als ‘Faust-on-wheels’. BBC 2, 2.30-4.00u.