Televisie Overige films

Pluk van de Petteflet (Ben Sombogaart & Pieter van Rijn, 2004, Nederland). Verfilming van een van de meest geliefde Nederlandse kinderboeken: ‘Pluk van de Petteflet’ van Annie M.G. Schmidt. Pluk en de andere menselijke personages worden gespeeld door mensen die uit de voeten kunnen met karikaturen. Dollie en Zaza zouden het goed doen als knuffeldier. De Petteflet is gekker en ouderwetser dan verbeeld in het boek. Ned.3, 10.15-11.43u.

High School Musical (Kenny Ortega, 2006, VS). Onder tieners uiterst populaire, voor tv gemaakte musical volgt het stramien van Grease: populaire basketballer wordt in vakantie verliefd op studentikoos meisje als ze samen zingen in een karaokecompetitie. Weer op school durven ze hun gevoelens voor elkaar niet onder ogen te zien. Winnaar van twee Emmy’s. BBC 2, 12.00-13.35u.

Tuck Everlasting (Jay Russell, 2002, VS). Sentimentele Disney-film over afgelegen wonend gezin dat dankzij bijzonder bronwater niet ouder wordt. Prominente bijrollen van William Hurt, Sissy Spacek en Ben Kingsley. BBC 2, 13.35-15.15u.

Das Indische Grabmal (Fritz Lang, 1958/1959, D/F/I). Tweede deel (na Der Tiger von Eschnapur) van avonturenfilm naar een scenario van Lang. Europese architect wordt verliefd op Indiase prinses die voorbestemd is voor maharadja. ZDF, 14.15-15.50u.

The Parent Trap (Nancy Meyers, 1998, VS). Zoveelste verfilming van Erich Kästners jeugdroman Das doppelte Lottchen is een meisjesfilm over hoe dolletjes het is om op zomerkamp te zijn, te ontdekken dat je eigenlijk een tweeling bent en dan samen met je zusje proberen om je gescheiden ouders weer bij elkaar te krijgen. BBC 1, 15.50-17.50u.

Father of the Bride II (Charles Shyer, 1995, VS). Wederom Steve Martin in vervolg op Father of the Bride, nu als nerveuze vader die in een midlife crisis belandt als hij verneemt dat zijn dochter zwanger is, in komedie die zijn onderwerp serieus neemt. BBC 1, 17.50-19.30u.

Ocean’s Eleven (Steven Soderbergh, 2001, VS). George Clooney is de gentleman-inbreker die samen met groep specialistische criminelen de kluis van Andy Garcia’s casino kraakt in ideale amusementsfilm. Regisseur Soderbergh voorziet en onthoudt de kijker gewiekst van informatie en goochelt met varianten op het gangstergenre. Kreeg inferieur vervolg. Remake van de gelijknamige film uit 1960 met Frank Sinatra en de andere Rat Pack-leden. SBS6, 20.30-22.30u.

Kebab Connection (Anno Saul, 2005, D). Plezierige Duitse multiculti-komedie combineert Romeo en Julia met moderne zedenschets. Turkse Ibo’er wil filmregisseur worden en de eerste Duitse kungfu-film maken. Maar hij heeft ook de Duitse Titzi zwanger gemaakt. Dat staat zijn droom in de weg. Hij moet van zijn vriendin bewijzen dat hij, Turk tenslotte, wel bereid is achter een kinderwagen te lopen en luiers te verschonen. Arte, 20.40-22.10u.

Killing Zoe (Roger Avary, 1994, VS/F). Zed komt op uitnodiging van zijn oude vriend Eric naar Parijs om een kraak te zetten. Dan verliest hij zich in drugs en seks, waarna de overval gruwelijk mis gaat. Door boezemvriend van Quentin Tarantino geregisseerde film is bleke en nare afspiegeling van diens ‘nouvelle violence’-werk. MTV, 22.05-23.50u.

The Pledge (Sean Penn, 2001, VS). Derde regie van Penn is broeierige thriller naar vaker verfilmd verhaal van Friedrich Dürrenmatt. Detective ontrafelt de verkrachting van en moord op een klein meisje. Obsessieve Jack Nicholson als detective van wie nooit helemaal zeker is of hij gek aan het worden is. Vanessa Redgrave als elegante oma en Harry Dean Stanton als uitgebluste garagist. BBC 2, 23.00-01.00u.