Radio Voorkeur

Radio Bergeijk. Met Toon Spoorenburg en Peer van Eerstel. Techniek: Ted van Lieshout. Radio 1, 18.33-19.04u.

Opera live. De Nederlandse opera voert Die Gezeichneten van de Oostenrijkse componist Franz Schreker (1878-1934). Over de lelijke maar nobele edelman Alviano, die door een ongelukkige liefde tot moordenaar wordt. Met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Ingo Metzmacher en het Koor van De Nederlandse Opera. Rechtstreeks vanuit het Muziektheater in Amsterdam. Radio 4, 19.00-23.00u.

Opium. Frank van den Engel over de documentaire die hij samen met Masja Novikova maakte: Tussen hemel en aarde – Een familiegeschiedenis uit Oezbekistan. Verder vertelt de directeur van het Vermeercentrum in Delft, Koos de Wilt, over zijn museum en een column van recensent Arjen Peters. Radio 1, 19.04-20.04u.

Simek ‘s nachts. Gesprek met Jef Vermassen, Belgisch strafpleiter en auteur. Vermassen verwierf bekendheid in Vlaanderen door de verdediging van verdachten in grote moordzaken. . Radio 1, 0.04-1.00u.