Radio Voorkeur

De Avonden, muziek. In Boogie Nights een tijdloze mix van blues, jazz, rhythm and blues, country, soul, singer-songwriters en alternatieve en elementaire rock-and-roll, gepresenteerd door Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer. Radio 5, 18.05-19.50u.

Componist van de week. Pierre Boulez (1925) dirigeert de openingsvoorstelling van het Holland Festival en zal daarna ook werk uitvoeren van Schönberg, Bartók en zichzelf. Ooit wilde hij alle operahuizen afbranden en verklaarde hij Schönberg dood, maar daarna groeide hij uit tot een wereldwijd gerespecteerde dirigent. Samen met Karlheinz Stockhausen stond hij aan de wieg van de zogenoemde ‘seriële’ muziek, met baanbrekende werken als Structures I en II en Le marteau sans maître. Deze week aandacht voor zijn composities. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Gast is Maria van Daalen, voodoopriesteres in opleiding. Zij studeerde Nederlands, is dichter en publicist, werd onlangs katholiek gedoopt, maar ondergaat in augustus op Haïti het inwijdingsritueel tot voodoopriesteres. En ze gaat er een boekje van maken. Radio 1, 0.02-1.00u.