Radio Voorkeur

Vroege Vogels. Aandacht voor het 75-jarige jubileum van het IJsselmeer, met een terugblik en een visie van de stichting Verantwoord Beheer IJsselmeergebied bij monde van Jacob van Olst. Verder een evaluatie van de Bokito-hype, een verslag over de stand van zaken bij de walvisvaart en een broedvogelinventarisatie van scholieren en docenten van het Mendelcollege in Haarlem. Radio 1, 08.10-10.00u.

Populaire orgelbespeling. Historische opnamen van Frans van Tilburg (1933-2005) met eigen koraalbewerkingen, gespeeld op het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Radio 5, 21.40-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. In het zoekprogramma naar het ware, goede en schone een gesprek met filosoof Joep Dohmen, die met Tegen de onverschilligheid een opbouwende tijdskritiek schreef. Verder aandacht voor de nieuwe studie van Petty Bange Moraliteyt saelt wesen. Het laat-middeleeuwse moralistische discourse in de Nederlanden over middeleeuwse morele traktaten. Boeken voor de leek met antwoorden op de vraag hoe christelijk te leven in de (toen) moderne tijd. Radio 5, 23.00-0.02u.