Kuifje

Musical: Kuifje

De Vlaamse musical Kuifje - de Zonnetempel, gebaseerd op de beroemde strips van Hergé, staat een maand lang in Rotterdam. Popzanger Jelle Cleymans speelt Kuifje, Henk Poort speelt kapitein Haddock, Miranda van Kralingen is Bianca Castafiore.

„Zelden komt een stripverhaal zo mooi tot leven. Kuifje - De Zonnetempel is het soort theater waarin met vindingrijke vaart het ene na het andere tafereel te voorschijn wordt getoverd. Er valt veel te lachen, maar toch zorgt regisseur Frank van Laecke dat de strijd tegen de vloek van de Zonnekoning overeind blijft. Mede dankzij de zangteksten van Seth Gaaikema en de aanstekelijke melodietjes van Dirk Brossé.”

Henk van Gelder, 24 mei 2007.

T/m 17/6 Nieuwe Luxor, Rotterdam. Aldaar t/m 17/6. Inl. 010-4843333, www.musicalkuifje.com.