Koel en buiig

De afgelopen week had het weer zich aardig hersteld van de natte episode eerder deze maand, maar juist tijdens dit pinksterweekeinde is het weer volledig omgeslagen.

Er zullen geregeld flinke buien gaan vallen en de temperatuur duikelt tot onder de 20 graden. Vooral beide pinksterdagen beloven koel te blijven met hier en daar maxima van 14 of 15 graden.

Vandaag liggen de actiefste storingen juist ten oosten en zuidoosten van ons land, maar vooral langs de oostgrens en in Limburg valt er zo nu en dan een bui. Elders in het land overheerst de bewolking, maar blijft het overdag wel zo goed als droog.

Vooral in het noordwesten zal de zon af en toe doorbreken. Er waait een matige wind uit noord tot noordoost en de maximumtemperatuur bereikt op veel plaatsen 17 of 18 graden.

Vanavond klaart het wat meer op, maar komende nacht trekt het zwerk opnieuw dicht en gaan er vooral in het oosten en zuidoosten wederom buien vallen, een enkele met onweer. Het kwik daalt naar rond 12 graden.

Op Eerste Pinksterdag zitten we tijdelijk tussen de storingen in. In de ochtend trekken de buien naar het noordoosten weg en is er ruimte voor een paar opklaringen, maar in de namiddag en avond volgt er vanuit het zuidwesten opnieuw bewolking en ook enige regen. Met maxima van 14 tot 17 graden daalt de temperatuur verder.

Ook Tweede Pinksterdag verloopt niet droog. Soms schijnt de zon, maar er ontwikkelen zich ook een paar flinke buien, bij maxima rond 16 graden.