Fotofestival Naarden

Nederland, Naarden, 18-05-2007 De foto's van Elizabeth Heyert 'The Travelers' op Fotofestival Naarden PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger

Op de tiende editie van het fotofestival Naarden zijn de foto's gerangschikt rond vijf thema's die alle refereren aan het begrip ‘Emoticon’. Er hangt werk van onder meer Jasper Zwartjes, Aliona van der Horst, Elisabeth Heyert, Geert van Kesteren en Stanley Greene.

De plek voor het thema In Memoriam is mooi gekozen, zou je kunnen zeggen – een kerkhof buiten de muren. Tussen de knusse zerken van Heyert voelt de bezoeker de wind op zijn wangen, de zon op zijn huid. Maar aan de andere kant knaagt het. Fotografie die echt iets betekent, fotografie die aankomt als een klap in de maag, die is er alleen in een uithoek van Naarden.

Maartje Somers, 19 mei 2007

Fotofestival Naarden: t/m 10/6 in Naardenvesting. www fotofestivalnaarden.nl