Coca-Cola neemt vitaminebedrijf Glaceau over

New York, 26 mei. De Amerikaanse frisdrankenfabrikant Coca-Cola wordt eigenaar van Glaceau, producent van vitamine- en fruitdrank. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 4,1 miljard dollar. Coca-Cola betaalt in contanten, zo maakte het concern gisteren bekend. Coca-Cola maakt zelf koolzuurhoudende frisdrank en heeft vooral in de Verenigde Staten te maken met tegenvallende verkoopcijfers. Het concern probeert dat nu op te vangen door in de markt voor niet-koolzuurhoudende drank aan de weg te timmeren. Hier is juist sprake van een forse groei. Wat Coca-Cola betreft kan de overname van het Amerikaanse Glaceau deze zomer wordt afgerond. Volgend jaar moet de nieuwe aankoop winst gaan genereren. Het Indiase Tata Tea kocht vorig jaar een belang van 30 procent in Glaceau voor 677 miljoen dollar. Het bedrijf ontvangt daar nu bijna het dubbele voor.