Bloemendaal te sterk voor Waterloo: 1-0

De hockeymannen van Bloemendaal hebben gistermiddag hun eerste wedstrijd om de Europa Cup voor landskampioenen, op eigen veld tegen het Belgische Waterloo Ducks, gewonnen.

Op ’t Kopje van Bloemendaal werd het 1-0 voor de landskampioen. Bloemendaal kwam moeizaam op gang. Ondanks veel kansen voor de thuisploeg bleef tot diep in de tweede 0-0. Opnieuw was het de Duitse topschutter Christopher Zeller die Bloemendaal uit de problemen hielp. Dat deed hij door tien minuten voor tijd een strafcorner in de bovenhoek te pushen.

In de poule van Bloemendaal won het Spaanse Atletic Terrassa gisteren met 7-2 van St. Germain uit Frankrijk.

Het toernooi duurt tot en met maandag. Daarna is het gedaan met deze deze ‘Europa Cup 1’ in het hockey. Vanaf volgend seizoen worden de Europese bekertoernooien vervangen door de Euro Hockey League, waaraan onder meer drie Nederlandse clubs mogen deelnemen.

Bij het toernooi om de Europa Cup 1 voor vrouwen, in Azerbajdzjan, begon tienvoudig landskampioen Den Bosch Cup gisteren met een ruime zege. In Bakoe won de ploeg van trainer Herman Kruis het eerste duel met 6-0 van Kolos Borispol uit Oekraïne.

Maartje Paumen en Mijntje Donners scoorden ieder twee keer uit een strafcorner. Janneke Schopman en Carlien Dirkse van den Heuvel maakten de andere doelpunten. Titelverdediger Den Bosch speelt vandaag de tweede wedstrijd tegen Bonagrass Grove uit Schotland.