Biertje?

Nathalie Wouters over vrouwen en bier

Al jaren ben ik de voorzitster van een fantastisch clubje, en wel het meisjes-drinken-geen-bierclubje. Er zijn namelijk honderdduizenden redenen waarom meisjes geen bier mogen drinken. Zo zijn bierdrinkende meisjes veelal lelijke meisjes met stekelkapsels, een bildecolleté, dode smaakpapillen en een talent voor het laten van boeren. Meisjes die met trots de titel ‘Wijf’ dragen. Daarbovenop doet de smaak van bier me nog het meest denken aan benzine. Daarom trotseren mijn clubje en ik vele barren terwijl we nonchalant wijn naar binnen gooien of lurken aan een immer stijlvolle Fristi.

Dat we inmiddels zijn uitgegroeid tot een omvangrijk leger tegenstanders is best logisch, aangezien volgens onderzoek van Heineken maar liefst 85 procent van de vrouwen geen bier drinkt. En daar worden de grote Heineken-bazen natuurlijk niet euforisch van. Daarom hebben ze als doel gesteld binnen tien jaar 45 procent van de vrouwen ook aan het bier te krijgen. Dit plan moet gerealiseerd worden door alle eigenschappen die vrouwen zo haten aan bier aan te passen. Wat er op neer komt dat de penetrante geur weg moet, de gore piskleur en de dito smaak die het achterlaat in je mond moeten verdwijnen en het bouwvakkersimago geskipt moet worden. En zo zullen ze uiteindelijk uitkomen bij Fristi met een groen etiket. Mijn clubje is zijn tijd ver vooruit!