Beethoven: Pianconcerten 1 en 4 Lang Lang

Beethoven: Pianconcerten 1 en 4Lang Lang cd + dvd DG 477 6719

Na de Britse vioolpunker Nigel Kennedy is nu de jonge hippe Chinese pianist Lang Lang de nummer één op de wereldwijde hotlist van het klassieke muziekleven. Vandaag brengt het chique label DG zijn nieuwe cd uit met de pianoconcerten 1 en 4 van Beethoven. Op de bonus-dvd: beelden van opnamesessies, interviews en een photoshoot. Daarbij wordt de wereldster ook visueel optimaal gepresenteerd: dankzij de gel staat elke haar op zijn hoofd zelfstandig overeind.

Lang Lang bewondert Beethoven terecht zó intens dat hij elke noot van Beethoven, ook de kleine rinkelende voorslagjes, behandelt als iets zeer bijzonders en met opzienbarende intensiteit laat opklinken. Het enige minpuntje van zijn superstatus is dat het begeleidende Orchestre de Paris o.l.v. Christoph Eschenbach lang niet het unieke niveau van de solist haalt. Maar daarvoor krijgt Lang Lang geen puntenaftrek.

KASPER JANSEN