Voor wie houdt van netjes afgepast en gladgestreken

cd pop

Maroon 5: It Won’t Be Soon Before Long

Universal **

Maroon 5 zal altijd de band zijn van dat éne onweerstaanbare nummer. This Love, hun hit uit 2002, had klassieke charme, een loom ritme, en cool geluid: een liedje voor een ritje in een convertible, met een leuke surfboy of -meisje. Dat nummer en de cd waar het op stond, Songs About Jane, brachten Maroon 5 een instant succes. Het vijftal uit Los Angeles kreeg allerlei prijzen en deed er vervolgens vijf jaar over om een opvolger te maken. Deze ‘moeilijke tweede’ is niet helemaal geslaagd. Voor wie houdt van afgepaste gladgestreken rock met hier een snedige zanglijn en daar een pianoballade, is dit in de roos. En het moet gezegd: Adam Levine heeft een mooie soepele stem; nogal hoog en zonder ruigheid, aangenaam anders binnen het rockgenre.

Maar de muziek is steriel. Het is net alsof Maroon 5 heeft opgenomen in een laboratorium, in plaats van een studio. Alles klinkt spatfris, en kraakhelder, knap maar zielloos. Daar helpt zelfs Levine’s soepele klankrijm in Makes Me Wonder niet meer tegen.