Uruzgan kost 800.000 euro per dag

Uruzgan kost 800.000 euro per dag De Nederlandse missie in Afghanistan wordt véél duurder dan gedacht. pagina 4 en 5 Foto Gerben van Es Konvooi van Kandahar airfield (Kandahar) naar Tarin Kowt (Uruzgan) In het konvooi rijden onder meer mee: Scania WLS (wissel laad systeem), YPR pantservoertuig, Patria pantservoertuig, DAF Tropco. Op 'Kamp Holland' in Tarin Kowt (TK) zijn de opbouwwerkzaamheden in volle gang. De genisten vullen er Hesco's, ter verdediging van het kamp. Enkele dagen later vertrekt het konvooi weer richting Kandahar airfield, na het benodigde materiaal op Kamp Holland te hebben achtergelaten. Op de foto: Onderweg naar Tarin Kowt krijgt een van de scania's een lekke band. Er wordt hard gewerkt om het euvel zo spoedig mogelijk te verhelpen. ES, GERBEN VAN

pagina 4 en 5