The last post

lenin.jpgHet moet er maar eens van komen: the last post. Na zestien maanden, 754 artikelen en 1.810 reacties sla ik weblog Moskou dicht. De koffers zijn al bijna gepakt voor onze terugkeer naar het vaderland, de komende maanden bestaan vooral uit reizen, verhuizen en verbouwen. Vsjo!

Alle lezers en reageerders: do svidanja! Het was me een genoegen u te hebben leren kennen. Wie er achter de schuilnamen schuilgaan weet ik meestal niet, maar uw reacties hebben mij beurtelings verbaasd, geamuseerd, geirriteerd en iets geleerd. Maar nooit verveeld. 

 Als u evenveel plezier had aan het lezen als ik aan het schrijven: ik vermoed dat de stoffelijke resten van weblog Moskou nog wel even opgebaard liggen in een hoekje van deze website. U kunt er nog eens langs schuifelen en een rode anjer achterlaten. Wat mij betreft: ik hoop de ontwenningsverschijnselen van deze tijdrovende verslaving snel te boven te komen. Mocht dat niet lukken, dan hoop ik u elders in de blogosfeer weer tegen te komen. Op een ander blog. Over Nederland.