Radio Voorkeur

Desmet live. Zangeres Frédérique Spigt vertelt over haar ontmoetingen met kunstenaar Anton Heyboer (1924-2005). Antropoloog Fred Lanzing licht zijn boek Soldaten van Smaragd. De wereld van het KNIL toe en vertelt o.a. over het aantekeningenboekje van zijn grootvader, die van 1885 tot 1911 in het koloniale leger diende. Vincent Icke vertelt over zijn boek Christiaan Huygens in de onvoltooid verleden en toekomende tijd. Radio 5, 18.02-19.50u.

De Avonden. Gesprek met regisseur Cyrus Frisch over de filmdocumentaire Waarom heeft niemand mij verteld dat het zo erg zou worden in Afghanistan? Met de camera van een mobiele telefoon legt een getraumatiseerde Nederlandse oorlogsveteraan de verharding in zijn stad vast. Hij ziet vooral conflicten tussen autochtone en allochtone bewoners en visualiseert als het ware zijn eigen innerlijke angsten. Verder o.a. filmjournalist Ronald Ockhuijzen, die bericht van het (inter)nationale filmfront. Radio6, 20.02-22.00u.

Legendarisch live. Opnamen van de Mink de Ville tijdens Pinkpop 1982 met o.m. het nummer Spanish Stroll. Radio 2, 23.05-0.05u.