Peuter speelt in kunstwerk

Peuter speelt in kunstwerk Kansas. Twee dagen hadden Tibetaanse monniken gewerkt aan een kleurige zandsculptuur in het Union Station in Kansas, toen een peuter het kunstwerk vernielde. Video-opnamen in de stationshal tonen de beelden van een kind dat onder het touw door glipt, het kunstwerk enige tijd bestudeert en daarna het zand in het rond begint te schoppen. Het werk, een Boeddhistisch ‘mandala’, symboliseert vrede en vreugde. De monniken, die hiermee geld ophalen voor een goed doel, beginnen weer opnieuw. Zaterdag moet het kunstwerk klaar zijn. Het zand wordt daarna uitgestrooid in de Missouri-rivier. Foto AP In this photo released by monk Dhukar Tsering, a mandala is shown Tuesday, May 22, 2007, at Union Station in Kansas City, Mo., after it was destroyed by a toddler. Eight Tibetan monks had spent two days cross-legged on the floor creating the intricate design from colored sand as an expression of their religious faith. The toddler was accompanying a woman who was visiting the post office inside of Union Station. The monks, on a year-long tour of the United States to raise money for Drepung Gomang Monastery in southern India, said they will just have to work harder on the design before it is swept up and dispersed into the Missouri River on Saturday. (AP Photo/Dhukar Tsering via the Kansas City Star) **NO SALES** Associated Press