Peso verschuiven

A Filipino boy tries to reach a Philippine peso coin with his tongue during games at a town fiesta to celebrate the feast day of St. Rita in suburban Manila on Sunday May 20, 2007. A coin is placed on the forehead of the player where he tries to move it towards his mouth without using his hands. (AP Photo/Aaron Favila) Associated Press

Op een straatfeest in een voorstad van Manila op de Filippijnen in Azië, hielden kinderen afgelopen maandag, ter ere van de Heilige Rita - de beschermheilige van de stad, een wedstrijd. Diegene die het snelste een peso, de munt die ze daar gebruiken, van zijn voorhoofd naar zijn tong kon verschuiven, zonder hem aan te raken was de winnaar. Dat lijkt gemakkelijker dan het is - je moet je gezichtsspieren echt heel goed kunnen benutten en er de raarste toeren mee uithalen. De kinderen draaiden hun gezicht dan ook alle kanten op. (foto: AFP/Luigi Lagawana)

Kun jij het ook? Maak er gauw een foto van en stuur hem naar kinderpagina@nrc.nl