Mooie losse nummers, maar geen samenhang

Cover van Traffic and Weather van Fountains of Wayne

cd rock

Fountains Of Wayne: Traffic And Weather Virgin/EMI ***

In veelzijdigheid schuilt zowel de kracht als de zwakte van Fountains Of Wayne, de Amerikaanse rockgroep die in 1996 voor het eerst van zich deed spreken met de radiohit Radiation vibe. Deze jongens kunnen werkelijk alles: van sixties-psychedelica tot indierock en van mooie meerstemmige liedjes tot ruige gitaaruitbarstingen. Nadat ze met het voorlaatste Welcome Interstate Managers (2003) hun meest coherente album afleverden, gaat Traffic And Weather terug naar een bont palet van rockstijlen, allemaal even knap maar bij elkaar meer een loshangende verzameling dan een krachtig statement. Revolving Dora is een bevlogen sixties-pastiche, Fire in the canyon een authentiek klinkende countryrocker en Strapped for cash een aanstekelijke popsong. ’92 Subaru steekt de draak met alle car-songs van Bruce Springsteen.