Meer buien

Afgelopen nacht en vanmorgen vroeg trokken enkele regen- en onweersbuien over het uiterste oosten van het land. Lokaal viel er flink wat regen in een korte tijd, vooral op de grens tussen Gelderland en Overijssel. Voorlopig zijn we nog niet van de buien af, waar ze gaan vallen is echter een stuk moeilijker aan te geven. Vanavond en vannacht trekken nieuwe buien opnieuw over het uiterste (zuid)oosten van het land. Elders neemt de bewolking toe en in het uiterste noordwesten kan wat lichte regen vallen.

Morgen blijft de bewolking overheersen, de zon laat zich slechts heel even zien. In het oosten blijft de kans bestaan dat er buien ontstaan, in het westen lijkt het zo goed als droog te blijven. De warme lucht wordt geleidelijk naar het oosten verdreven. Langs de westkust wordt het slechts 15 graden, terwijl in de Achterhoek en Noord-Limburg nog 21 graden kan worden gemeten. De wind is zwak tot matig, maar aan zee steekt er een matige tot vrij krachtige noordenwind op.

Zondagnacht vallen diverse buien en ook in de ochtend is het nog niet overal droog. De middagperiode lijkt echter redelijk te verlopen met slechts een zeer lokale bui. Een lagedrukgebied is echter wel op weg naar onze omgeving en tegen de avond gaat het dan ook regenen. Volgende week wisselen zon en (pittige) buien elkaar af. De temperatuur komt in de middag op 16 of 17 graden uit en daarmee is het fris voor de tijd van het jaar.