KROKANTE VIS

4 visfilets van 150-200 gram10 eetl. droog broodkruim2 eetl. fijngehakte platte peterselie1 eetl. geraspte sinaasappelschil1/2 Spaans pepertjeca. eetl olijfolie zout

Koop voor dit recept stevige dikke filets van gelijke grootte, gesneden van een zalm, kabeljauw, zeewolf of een andere vissoort. Bestrooi de filets met zout en laat ze even staan. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal waarin de filets passen dun in met olijfolie van een goede kwaliteit. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak het pepertje in piepkleine stukjes. Roer in een kom de broodkruimels, gemaakt van oud brood zonder korst dat in een keukenmachine tot kruim wordt gemalen, de peterselie, sinaasappelschil en het pepertje door elkaar. Boen de sinaasappelschil voor het raspen goed schoon. Roer er zoveel olijfolie door dat er een smeuïg maar niet te nat mengsel ontstaat. Leg de visfilets in de schaal en bedek elke filet met een laagje van het broodmengsel. Bak de visfilets in ongeveer 12 minuten in de oven gaar. De visfilets hebben dan een krokant korstje. Eet bij dit visgerecht bijvoorbeeld aardappelpuree en spinazie.

Anne Scheepmaker

Morgen: Pinksterhapjes