Kampioen voorlezen

Bas de Leeuw uit IJsselmuiden is de winnaar van het Voorleeskampioenschap 2007 (foto: WFA/Robert van Willigenburg) WFA57:BAS DE LEEUW VOORLEESKAMPIOEN:UTRECHT;23MEI2007- Bas de Leeuw uit Ijsselmuiden mag zich Nationaal Voorleeskampioen 2007 noemen. Bas de Leeuw uit Overijssel heeft woensdag 23 mei de veertiende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen die werd gehouden in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Bas ontving de voorleestrofee uit handen van Brechtje Boerboom, de Nationale Voorleeskampioen uit 2006. Tijdens de finale las Bas voor uit het boek Ha/Bah naar school van Jacques Vriens. De jury, bestaande uit Paul van Loon (kinderboekenschrijver), Jennifer de Jong (presentatrice), Jurre Bosman (presentatie TV Weekjournaal) en Nance Coolen (presentatrice) kozen Bas omdat hij een echte voorleespersoonlijkheid is die geestig en relaxt voorlas, uit een schijnbaar autobiografisch verhaal. Bas de Leeuw zit op de Ichtusschool in IJsselmuiden. WFA/ls/str. Robert van Willigenburg WFA WFA

Bas de Leeuw uit IJsselmuiden is winnaar geworden in de landelijke finale van het Nationaal Voorleeskampioenschap 2007. Die werd woensdag gehouden in Utrecht. Bas las voor uit Ha/Ba naar school van kinderboekenschrijver Jacques Vriens. De jury lette er tijdens het beoordelen vooral op hoe duidelijk de finalist sprak, dat er contact gemaakt werd met het publiek en dat diegene die voorlas zichzelf bleef – dus geen rare stemmetjes ging opzetten. De jury vond Bas de winnaar omdat hij „een echte voorleespersoonlijkheid is die geestig en relaxt voorlas”. Bas kreeg een mooie trofee die hem werd gegeven door Brechtje Boerboom. Zij was de winnaar van 2006. (foto: WFA/Robert van Willigenburg)