Hopelijk geen jurylid met een grote snor

Hond Cindy uit Sappemeer dingt mee naar de titel Leukste hond van Nederland. Morgen presenteert het teefje van anderhalf, een kruising tussen een herder en een keeshond, zich aan een vakkundige jury in Amsterdam. Bazin Roelfina Greven heeft er vertrouwen in.

Iedereen vindt zijn eigen hond het leukst. Wat maakt Cindy speciaal?

„Het speciale is haar uiterlijk. Het is net of ze make-up op heeft: vanaf haar ogen tot aan haar oren loopt een streep, net mascara. Als je die kop ziet, ben je direct verkocht. Bovendien is ze enorm sociaal en lief: ze speelt met alle kinderen uit de buurt. Zelfs met de dikke eenden achter ons huis speelt ze. Eerst snavel tegen snuit, even ruiken. Daarna om elkaar heen lopen en spelen.”

Waarop wordt de hond beoordeeld?

„Op sociaal gedrag en de relatie met haar baasje. Zaterdag zal onze dochter Lisa van vijftien haar baasje zijn. Verder kijkt de jury naar vrolijkheid, naar uiterlijk en naar haar kop. Dat zit wel goed dus.”

Zaterdag is het zo ver. Gaat u ’s ochtends al vroeg Cindy optutten?

„Nee, ze is zoals ze is. We kammen haar alleen heel goed, zodat ze niet verhaart tijdens de verkiezing.”

Geen haarlak of accessoires dus?

„Dat is niet nodig. We willen haar laten zien zoals ze is.”

Cindy is dus én mooi én een allemansvriend. Dat klinkt als een winnaar.

„Niet met íedereen kan ze overweg. Van mannen met grote snorren schrikt ze. Als die haar aanraken blaft ze en doet de staart tussen haar benen.”

Nu maar hopen dat er geen jurylid met een grote snor tussen zit.

„Ik heb begrepen dat de jury op afstand zit. Dan is het geen probleem.”