correcties & aanvullingen

Palestijnse vluchtelingen

In de grafiek Meeste Palestijnse vluchtelingen zitten in Jordanië (woensdag 23 mei, pagina 7) zijn de aantallen vluchtelingen verkeerd weergegeven. De genoemde getallen moeten met een miljoen worden vermenigvuldigd.

Bedenker LCD

In het bericht Bedenker van LCD overleden (woensdag 23 mei, pagina 3) staat dat de op 74-jarige leeftijd overleden Pierre-Gilles de Gennes ‘circa negentig jaar geleden begon’ aan het onderzoek naar vloeibare kristallen. Bedoeld is dat het eerste onderzoek naar vloeibare kristallen in de jaren ’20 van de vorige eeuw plaatshad, toen natuurlijk nog zonder De Gennes.

Naam fotograaf

Bij de foto’s bij het stuk Nederlands netwerk in toekomstige EU (woensdag 23 mei, pagina 12) ontbrak de naam van de fotograaf. De foto’s zijn gemaakt door Bas Czerwinski.