Co Adiaanse wordt geen hoofdcoach van Feyenoord

Rotterdam, 25 mei. Co Adriaanse gaat niet in op het voorstel om trainer van voetbalclub Feyenoord te worden. De 59-jarige Amsterdammer, die onlangs opstapte bij het Oekraïense Metalurg Donetsk, haakt af `wegens persoonlijke overwegingen`, meldde de club vanochtend in een persbericht. Adriaanse was in Rotterdam de belangrijkste kandidaat om Erwin Koeman op te volgen. Een delegatie van Feyenoord met technisch directeur Peter Bosz, adviseur Wim Jansen en financieel directeur Onno Jacobs sprak vorige week ruim anderhalve dag met Adriaanse in Oekraïne. Adriaanse werd op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen van de club, zowel sportief als financieel. Adriaanse vroeg daarop een week bedenktijd. Nu zegt de coach dat hij zich wel kan vinden in de plannen en ambities van Feyenoord, maar om persoonlijke redenen geen hoofdcoach wenst te worden. De club respecteert die beslissing.