Bokito wordt gepest

De afgelopen dagen zijn veel bezoekers naar dierentuin Diergaarde Blijdorp gekomen om Bokito te bekijken. De gorilla is groot nieuws door zijn ontsnapping vorig weekend. Bezoekers komen vooral om hem uit te dagen. Een vreselijke rotstreek. De medewerkers van de dierentuin hebben gelukkig besloten om nieuwe regels in te voeren. Vanaf nu moet je, als je de gorilla’s gaat bezoeken, een meter afstand houden van de glazen wand die jou van de apen scheidt. Dat is veiliger voor jou, maar ook voor de gorilla’s.

Gorilla’s vinden het helemaal niet leuk te worden aangestaard en uitgejouwd. Deskundigen zeggen dat een gorilla woest wordt als je hem recht in de ogen kijkt; de gorilla denkt dan dat je hem uitdaagt.

Ook zal er, precies op de plek waar Bokito ontsnapte, een extra glazen wand geplaatst worden. Daarmee probeert de dierentuin te voorkomen dat er nog eens een gorilla ontsnapt. (foto: WFA/Rob Doolaard)