Big Brother-ster mag niet weten dat haar vader is overleden

Sydney. Een deelneemster aan de Australische versie van het tv-programma Big Brother wordt niet verteld dat haar vader is overleden. Dit had de vader voor zijn dood verzocht, om de prestaties van zijn dochter in de realityshow niet te beïnvloeden. De 24-jarige Emma Cornell wordt, net als in alle Big Brotherversies, afgesloten van nieuws van buiten het huis terwijl miljoenen tv-kijkers weten dat haar vader aan kanker is overleden en inmiddels begraven. ”Haar vader wilde niet dat ze overstuur zou raken en het huis moest verlaten”, legde de vriend van Emma uit aan Australische kranten. Een woordvoerder van het programma in Australië wilde geen commentaar geven op de kwestie. De Australische versie van Big Brother raakte vorig jaar ook in opspraak toen live op tv te zien was hoe twee mannelijke deelnemers een vrouwelijke `huisgenoot` aanrandden. De premier drong er toen op aan om de show uit de lucht te halen. Big Brother werd in Nederland bedacht en is nu aan zijn zevende Australische seizoen bezig.