3 Knutselen

Zelf een hoesje maken

CD-hoesje vouwen

http://tinyurl.com/yh8blq

Jewelboxes heten ze eufemistisch. Die teringplasticdoosjes waar je cd’s, dvd’s en cd-roms in moet bewaren. Pielige stukjes breken zonder aanleiding af (nou ja, je moet toch iets op de grond kunnen gooien of er een keertje op staan zonder dat het consequenties heeft!) en vervolgens kun je het hele ding wegpleuren. Tsss. De afvalberg is het enige die wel vaart bij jewelboxes. Tijd voor een milieubewust reveil: vouw je eigen cd-hoesje. Het voorbeeld met foto’s staat op www.furbly.com – een weblog vol knutsel-, design- en interieurideeën, een vreselijke omschrijving die de charme van deze leuke site geen recht doet. Zonder schaar, plakband of lijm maak je van elk A4’tje een effectief envelopje voor een dataschijfje. Creatieve geesten kunnen dan nog wat aardigs photoshoppen of tekenen op de buitenkant. Maar een afgedankt reclamefoldertje of een pagina uit de telefoongids die je toch niet meer gebruikt, geeft zeker zo’n leuk resultaat. (CJ)