1 KOKEN

Koken met Karin – kleine moeite, groot effect

Karin Luiten, Uitgeverij Becht, 15 euro, http://koken.blogo.nl/

Niet uren in de keuken staan, maar in een handomdraai je bezoek iets lekkers voorschotelen. Dat is de kooktheorie van Karin Luiten. Ze houdt al enkele jaren een goedbezocht weblog bij en publiceerde onlangs haar eerste kookboek: Koken met Karin – kleine moeite, groot effect. Het boek is vormgegeven in de stijl van Karins weblog (met grappige tekeningetjes en handgeschreven tekst) en doet precies wat de ondertitel (kleine moeite, groot effect) belooft. Het zijn eenvoudige gerechten voor de ietwat geoefende kok, die niet bijster origineel zijn maar wel lekker (zie bijvoorbeeld het gehaktbrood met abrikozen en rozijn). Naast recepten geeft Karin getekende tips, zoals de beste manier om een artisjok te bereiden. Het boek is leuk, maar Karins weblog (http://koken.blogo.nl/) is eigenlijk veel leuker. Daar geeft ze onder het motto ‘Wat eten we Vandaag?’ een dagelijks recept, dat ze je – hoe handig – via RSS toestuurt. Overigens signeert Karin morgen haar boek – en maakt ze lekkere hapjes – in Utrecht in boekhandel Broese (12.00-14.00 uur). (TK)