Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

U bevindt zich hier

Foto: Evelyne Jacq Nederland, Utrecht, 15-05-2007 Festival a/d werf. Jaarbeurs, Theatervoorstelling 'U bevindt zich hier'.In een groot hotel krijgt iedere toeschouwer zijn eigen slaapkamer. Daar is hij alleen en anoniem. Totdat hij zicht krijgt op de mensen aan de andere kant van de muur. Dries Verhoeven, regisseur van Foto:Evelyne Jacq
Foto: Evelyne Jacq Nederland, Utrecht, 15-05-2007 Festival a/d werf. Jaarbeurs, Theatervoorstelling 'U bevindt zich hier'.In een groot hotel krijgt iedere toeschouwer zijn eigen slaapkamer. Daar is hij alleen en anoniem. Totdat hij zicht krijgt op de mensen aan de andere kant van de muur. Dries Verhoeven, regisseur van Foto:Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

In de voorstelling U bevindt zich hier van Dries Verhoeven ligt de bezoeker in zijn eigen, lege hotelkamertje van kaal hout . Ga liggen op het bed en kijk naar het spiegelplafond. Dan geschiedt het wonder. Het plafond gaat omhoog. Langzaam komen de andere kamers in beeld, waar ook gasten op bed naar te plafond liggen te kijken. U bevindt zich hier is een nieuw hoogtepunt in het ervaringstheater.

T/m 26 mei Festival a/d Werf, Utrecht. 5-15 juli Over het IJ, Amsterdam. 3-12 aug Boulevard, Den Bosch. Inl. www.festivalaandewerf.nl