Televisie Overige Films

Muppet Treasure Island (Brian Henson, 1996, VS). Gezellige Muppet-adaptatie van Robert Louis Stevensons piratenklassieker Schateiland. Met Kermit als kapitein Smollett en Miss Piggy als Benjamina Gunn. Veronica, 18.00-19.55u.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Gore Verbinski, 2003, VS). Op een attractie in de Disney-pretparken gebaseerde swashbuckler biedt ouderwetse zwaardgevechten en moderne special effects. Sommige piraten veranderen bij maanlicht in skeletten. Johnny Depp is als Jack Sparrow de onverwachte droompiraat in dit traditionele spektakel. Verder spelen o.a. mee Orlando Bloom, Keira Knightley en Geoffrey Rush als Barbossa. Het derde deel draait vanaf vandaag in 177 bioscopen. Veronica, 20.30-23.05u.

The Edukators/Die fetten Jahre sind vorbei (Hans Weingartner, 2004, D/A). The Edukators past mooi in het rijtje hedendaagse Duitse films die op een mildhumoristische, maar daardoor ook niet echt pregnante manier reflecteren op de hedendaagse geschiedenis. Weingartners tweede film munt vooral uit in de manier waarop hij dingen heeft geportretteerd die van alle tijden zijn: rebellie als tijdverdrijf, de zoektocht naar de authentieke ervaring, hoe de subversiviteit van vroeger vandaag handelswaar is geworden. Arte, 20.40-22.45u.

Forget Paris (Billy Crystal, 1995, VS). Geest van komiek en filmregisseur Woody Allen is aanwezig in een film over het relationele wel en wee van een solitaire basketbalscheidsrechter Mickey Gordon (Billy Crystal) en een Amerikaanse Parisienne (Debra Winger). Een verrassend scenario, droogkomische dialogen en goede hoofd- en bijrollen (o.m. van Joe Mantegna, Cynthia Stevenson en Robert Costanzo) zorgen voor een resultaat dat meer is dan een standaard feelgood movie volgens beproefd Hollywood-recept. Net5, 22.55-0.50u.