Televisie Film van de dag

Notting Hill. In veel moderne romantische komedies zitten momenten waarop de twee geliefden tegen anderen, meestal ook nog mensen voor wie ze geen respect hebben, verklaren dat ze elkaar niet kennen of hun sterke liefde voor elkaar bagatelliseren. Zo’n ontkenning komt altijd hard aan, ook bij de toeschouwer. Want wij en zij weten wel beter: ze zijn voor elkaar geschapen. In Notting Hill zit ook zo’n pijnlijk moment. William (Hugh Grant) bezoekt de set van een kostuumfilm waarin de door hem begeerde Amerikaanse actrice Anna (Julia Roberts) meespeelt. Hij krijgt een koptelefoon op z’n hoofd en kan meeluisteren met het gesprek dat ze voert met een collega-acteur. „Kijk daar heb je die stuntelige Engelse boekverkoper, had jij daar niet iets mee?” „William, wie is dat? Ik ken geen William”. Een bijna bijbels verraad. Kan de liefde dit overwinnen?(Roger Michell, 1999, VS/GB), Net5, 20.30-22.55u.

André Waardenburg