Radio Voorkeur

De Avonden. Journalist Erwin Wijman over een onthullend onderzoek naar de publieksbekendheid van merken. Zeventig procent van de Nederlanders denkt bijvoorbeeld dat de boekhandelsgroep Selexyz een postorderbedrijf is in erotische artikelen. Boekhouder Annemarie Wesseling recenseert de muzikant Johnny Cash. Verder een documentaire over de drijfveer van cabaretiers in Nederland. Gesprekken met o.a. Freek de Jonge, Jochem Meijer en Raoul Heertje. Tot slot Radio Bergeijk. Radio 6, 19.02-22.00u.

NPS Kunststof. René Jacobs begon als countertenor, dirigeerde werken van Monteverdi, Cavalli, Gluck en Händel en is sinds 1997 artistiek leider van het Innsbruck Festival. Op 25 mei dirigeert Jacobs Rossini’s Tancredi in de Doelen in Rotterdam. Radio 1, 19.00-20.00u.

Casa Luna. Gast is Robert Wennekes, directeur van de International Butler Academy en voorzitter van The Guild of Professional Butlers. Hij praat over Dames in de dop, een Nederlandse versie van het Britse tvprogram Ladette to lady waarin jonge vrouwen zich leren gedragen. Radio 1, 0.02-1.00u.