Operadagen Rotterdam

‘In Grosser Sehnsucht’ door het Onafhankelijk Toneel. Foto Ben van Duin In Grosser Sehnsucht Onafhankelijk Toneel Muziek en tekst: Klas Torstensson Sopraan: Charlotte Riedijk Muzikale begeleiding: Osiris Trio met Peter Brunt Regie: Mirjam Koen en Gerrit Timmers Vormgeving: Gerrit Timmers Kostuums: Bernadette Corstens Videobeelden: Huub Laurens Licht: Paul van Laak Productie Onafhankelijk Toneel / Opera O.T. i.s.m. Stichting Octopus Duin, Ben van

De 2de editie van de Operadagen Rotterdam brengt in tien dagen 53 voorstellingen van dertien producties en evenementen in De Doelen, de Schouwburg, jeudtheater Hofplein, het O.T-Theater, Lantaren/Venster, het nieuwe Luxor en onverwachte locaties, zoals huiskamers. Morgen gaan op de openingsavond vier premières: Tancredi van Rossini, In grosser Sehnsucht van Klas Torstensson bij het O.T, een eigentijdse Don Giovanni voor de jeugd en de kameropera’s Strijd en Onthechting. Dan volgt De Nacht van de Opera. Verder o.a. La Didone van The Wooster Group, Stad van Verlangen van Peter-Jan Wagemans, Boris Godoenov van Moesorgski door de Nationale Reisopera, De dood van Poppea van Huba de Graaff en Carmen van Bizet door Opera Zuid. Verder een operabeurs en operafilms.

Operadagen Rotterdam: 25 mei t/m 3 juni. Inl.: www.operarotterdam.nl