Ook renner Aldag bekent dopegebruik

Berlijn. Rolf Aldag, voormalig renner en momenteel hoofd van wielerploeg T-Mobile, geeft toe dat hij in de jaren negentig bij Telekom doping heeft gebruikt. Dat beweert zijn manager Bob Stapelton in de Süddeutsche Zeitung die vandaag verschijnt. ”Hij gebruikte doping bij zwakke momenten”, staat in een voorpublicatie op de website van de krant. Hij voegt er wel aan toe dat Aldag nu zeer betrokken is in de strijd tegen doping. Eerder bekenden de renners Bert Dietz en Christian Henn dat ze bij Telekom doping kregen toegediend. Walter Godefroot, de voormalig ploegleider van de wielerequipe, herhaalde gisteren voor de Belgische tv dat hij van niets weet. ”Misschien hebben dokters epo toegediend. Maar het gebeurde niet structureel”, aldus de 63-jarige Belg. T-Mobile reageert vandaag.