Onweersbuien

Na twee zonnige dagen met weinig wind en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar volgt een totaal ander weertype. Het wordt geleidelijk minder warm en op sommige plaatsen komt het tot stevige onweersbuien. Vanavond en vannacht kan in het uiterste zuidoosten al een enkele regen of onweersbui tot ontwikkeling komen. In de rest van het land blijft het droog met flinke opklaringen. Er staat weinig wind en het koelt af naar 11 tot 15 graden.

Morgen loopt de temperatuur snel op en in de middag wordt het op diverse plaatsen 25 of 26 graden. Omdat er nog altijd niet veel wind staat voelt de 19 tot 21 graden op de stranden niet fris aan. De zon breekt goed door, al komt er wel wat meer bewolking voor. In het uiterste oosten bestaat nog altijd de mogelijkheid dat spontaan een pittige bui tot ontwikkeling komt.

Zaterdag neemt in het hele land de bewolking toe en volgen meer buien. Lokaal kan veel regen vallen. In het westen steekt een noordenwind op en blijft het kwik steken op 14 tot 17 graden. In het oosten kan de temperatuur nog oplopen tot 20 graden en is het broeierig. Als tussen de buien de zon nog even doorbreekt wordt het met 23 of 24 graden nog een paar graden warmer.

Zondag trekken de buien naar het oosten weg en wordt het enige tijd droog. Een nieuwe depressie is wel alweer onderweg naar ons land en kan ook volgende week voor regen zorgen.