Mobiel bellen in EU in augustus goedkoper

Straatsburg. Mobiel bellen in een ander land van de Europese Unie wordt waarschijnlijk in augustus van dit jaar goedkoper. Deze verwachting spraken Europees Commissaris Reding (Informatietechniek) en de staatssecretaris Joachim Würmeling (Europese Zaken) van huidig EU-voorzitter Duitsland gisteren uit in het Europees Parlement. Het Parlement sprak zich in overgrote meerderheid uit voor forse verlaging van de zogeheten roamingtarieven. De EU gaat maximumtarieven voorschrijven. Dit betekent dat voor bellen in het buitenland hooguit 49 cent per minuut in rekening mag worden gebracht en voor gebeld worden 24 cent. Na een jaar gaan deze tarieven verder omlaag naar uiteindelijk 43 respectievelijk 19 cent per minuut. De Europees Commissaris dringt er bij de gsm-bedrijven op aan om nu ook de tarieven voor sms`jes en mobiel internetten te verlagen. Bedrijven krijgen anderhalf jaar om hier wat aan te doen.

Nu al voordelig bellen via www.vakantiebellen.nl en www.telediscount.nl