Legionella-slachtoffer ‘vergeten’

De 78-jarige vrouw die deze week overleed aan de gevolgen van een legionellabesmetting, is door een fout van het Haagse HagaZiekenhuis niet tijdig geïnformeerd over het risico dat zij liep. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigd. De vrouw was na haar opname weer thuis, toen werd ontdekt dat er legionella was uitgebroken op de etage waar zij had gelegen. Het ziekenhuis heeft in het patiëntenbestand gezocht naar iedereen die op het bewuste moment op die afdeling lag om hen te informeren over de risico’s. De 78-jarige vrouw zat hier niet tussen. Pas toen ze met ernstige klachten opnieuw in het ziekenhuis kwam, hoorde ze van de uitbraak van legionella. Volgens de woordvoerder is niet in te schatten of de vrouw de besmetting had overleefd als ze wel op de hoogte was geweest. Het HagaZiekenhuis zegt nog niets te hebben gehoord van een eventuele schadeclaim. De familie van het slachtoffer is „uiterst verdrietig” en boos, aldus de woordvoerder. (NRC)