Internet Weblog van de dag

Eurovisiecomplot. In Moskou heeft correspondent Coen van Zwol eens rustig de resultaten geanalyseerd van het Eurovisie Songfestival. Wat blijkt: de hele liedjeswedstrijd is één grote samenzwering. Tegen Rusland dan: „Wij weten dat het Eurovisie Songfestival een complot is van Washington en Brussel. Onze geheime dienst SVR heeft onlangs eliteteam E opgericht om te onderzoeken hoe de stemcomputers worden gemanipuleerd. Als voldoende compromitterend materiaal is verzameld, gaan we discreet in gesprek met zekere krachten. Onze startpositie: de komende drie jaar wint een West-Europees land het festival. Om er een win-win situatie van te maken: waarom Nederland en Frankrijk niet, om die landen alsnog rijp te maken voor een EU-grondwet?”

Het rookgordijn in de vorm van het festival is nog maar één aanwijzing van de wereldwijde samenspanning tegen Moskou. Rara hoe Polen en Oekraïne opeens het EK mochten organiseren? Precies!

www.nrc.nl/moskou