Experts pleiten voor beter innovatiebeleid

Rotterdam. Nederland heeft economisch een goede uitgangspositie om een sterke rol in de wereld te blijven spelen. Daarvoor zijn wel verbeteringen in het innovatie- en wetenschapsbeleid nodig. Dat stelt een groep van Europese experts die op initiatief van de Europese Commissie het Nederlandse innovatie- en wetenschapsbeleid tegen het licht hield. Het rapport is gisteren door ambtenaren van het Britse ministerie van Handel en Industrie en de Europese Commissie aangeboden aan minister Van der Hoeven (Economische Zaken, CDA). Volgens de Europese experts presteert de Nederlandse economie goed en heeft Nederland een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Ze zijn positief over het Innovatieplatform, de kwaliteit van de wetenschap, de innovatievouchers, de fiscale ondersteuning van innovatie en de aanwezigheid en rol van grote multinationals. Ook ondersteunen zij de aanpak waarmee Nederland gericht investeert in nieuwe gebieden. Volgens minister Van der Hoeven onderschrijven de bevindingen van het rapport op hoofdlijnen het Coalitieakkoord en is het een steun in de rug van het beleidsprogramma.

Lees het rapport via www.ez.nl, klik op actueel en persberichten