Eeuwenoud stuk van Shakespeare teruggevonden

Madrid, 24 mei. De Royal Shakespeare Company heeft een toneelstuk geïdentificeerd als een door William Shakespeare geschreven vervolg op Don Quichot van de Spaanse auteur Miguel de Cervantes. Dit schrijft de Spaanse krant El Mundo vandaag. Het aan het begin van de 17e eeuw door Shakespeare en de Britse toneelschrijver John Fletcher geschreven verhaal gaat over Cardenio. Dit personage komt voor in Don Quichot. Het gevonden stuk is in 1613 twee keer opgevoerd, maar het originele manuscript werd enkele maanden later door een brand in een theater in Londen vernietigd. In de Spaanse krant zegt directeur Gregory Doran van de Royal Shakespeare Company dat een eeuwenoud manuscript is geïdentificeerd als een ander exemplaar van het toneelstuk. Doran wil het stuk als een Brits-Spaanse co-productie op de planken zetten.