Derde etappezege Petacchi in Giro

PINEROLO. Alessandro Petacchi heeft gisteren zijn derde ritzege behaald in de Ronde van Italië, zijn 22e in totaal. De Italiaanse wielrenner was in de elfde etappe van Serravalle Scrivia naar Pinerolo over 192 kilometer de beste in de massasprint. De Milram-renner bleef landgenoot Gabriele Balducci en de Australiër Robbie McEwen net voor. Petacchi achterhaalde met zijn zege op de winnaarslijst van de Giro de legendarische Fausto Coppi. Beiden delen nu de zevende plaats. De lijst wordt aangevoerd door Mario Cipollini met 42 ritzeges. De 38-jarige Italiaan Andrea Noè behoudt de roze leiderstrui. Hij heeft nog altijd ruim een minuut voorsprong op landgenoot Marzio Bruseghin en de Spanjaard David Arroyo. Vandaag trekt het peloton voor het eerst door de Alpen.