De deur staat altijd open. Ook voor duiven

Groningse stadsduiven hebben de vestiging van McDonald’s in de Herenstraat ontdekt als nieuw snackadresje. Hoe hard het personeel ook zijn best doet ze buiten te houden, de duiven blijven binnenkomen. Franchisenemer Willie de Groot zoekt naar een oplossing voor dit probleem.

Duiven zijn dol op McDonald’s-voer?

„Ik denk het wel, want ze komen telkens terug. We hebben onze deuren altijd open staan, dat is wel zo uitnodigend naar het winkelend publiek toe. Daarvan profiteren de duiven dus ook. Bovendien voeren veel bezoekers die beesten. Dat trekt ze alleen maar meer aan.”

Dus eigenlijk is het tijd om niet de duiven, maar de bezoekers op te voeden?

„We spreken mensen er inderdaad op aan als we ze zien voeren, maar je kunt er niet constant bij blijven staan.”

Inmiddels is uw zaak een heuse ‘fly-in’ geworden?

„Zo zou je het kunnen noemen, ja.”

Wat gaat u doen om dit te verhelpen?

„Van het luchtgordijn bij de ingang, dat in de winter de koude lucht buiten houdt en de warme lucht binnen, trekken de duiven zich niets aan. We zullen dus een elektrische schuifdeur of een draaideur moeten installeren. Uiterlijk dit najaar zal de entree zijn aangepast.”

Tot die tijd moeten de snackende bezoekers dus nog afzien?

„Mensen vinden het meestal juist wel leuk en gezellig, die rondsnuffelende beesten.”

Verbazingwekkend. Duiven in een restaurant, dat is toch heel vervelend?

„Klachten krijgen we nooit. En ze zijn hier best tam, hoor.”

Er komt dus geen McDuif op het menu?

„Dat lijkt me niet de oplossing, nee.”