AZ boycot wedstrijd in Arena

Het bestuur van AZ is zondag niet aanwezig in de Amsterdam Arena bij de wedstrijd tussen Ajax en AZ voor een plaats in de voorronde van de Champions League. Dat maakte de Alkmaarse voetbalclub gisteren bekend. Het bestuur wil zich op deze manier solidair tonen aan de eigen supporters, die de wedstrijd boycotten. De supportersvereniging en de club vinden de voorwaarden van de lokale autoriteiten in Amsterdam onacceptabel.

De supportersvereniging van AZ was van plan met 1600 personen naar Amsterdam te reizen, maar de autoriteiten willen bij het uitvak niet meer dan tien bussen toestaan. AZ-fans mogen alleen via de zogeheten combi-regeling naar de Arena. Ze kunnen daarbij kiezen tussen een volgens hen ‘dure en publieksonvriendelijke’ treincombi (twee treinen voor 800 personen) en de buscombi van maximaal tien bussen.

AZ en de supporters van de club hebben na de uitwedstrijd tegen Ajax in december al geklaagd over de ontvangst van de Alkmaarse aanhang in Amsterdam. De toegestane capaciteit is daarna wel verhoogd van 450 naar 650, maar in Alkmaarse ogen onvoldoende. Als teken van protest zal er zondag één bus vanuit Alkmaar naar Amsterdam rijden, met daarin drie leden van de supportersvereniging. Via spandoeken zullen zij hun ongenoegen kenbaar maken. (ANP)