7 Nieuwe Eend

De Eend in een nieuw jasje

Lelijke eend keert terug

www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/208391/citroens_2cv_is_back.html

Na de Kever en de Mini is nu ook de Lelijke Eend in een modern jasje gestoken. Tenminste, als je autoexpress.co.uk mag geloven. Anonieme bronnen wisten enkele futuristische plaatjes te bemachtigen van de deux chevaux nieuwe stijl. Met zijn bolle neus en dichte achterspatborden is de gelijkenis inderdaad treffend. Maar onder de motorkap lijkt de retro-eend in niets op het krakkemikkige karretje uit 1948, ontworpen om een doos eieren ongeschonden over Franse boerenwegen te vervoeren. Zo is de tweecilinder benzinemotor vervangen door een fluisterstille diesel. Goed voor het milieu, maar er valt bar weinig aan te sleutelen. En de ingebouwde satellietnavigatie werkt ook al niet nostalgiebevorderend. Gelukkig zit de pook nog wel midden op het dashboard. In 2009 in de showroom, wordt gefluisterd. (HL)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Carola Janssen, Henk Leenaers en Irene de Vette