5 Trends

Populaire zoektermen

www.google.com/trends

Sinds maandag biedt Google de mogelijkheid tot een inkijkje in waar de Amerikanen zich mee bezig houden. Hot Trends kijkt niet naar de termen die altijd veel gezocht worden (zoals ‘het weer’ of ‘Paris Hilton’) maar juist naar de snelle stijgers, alles wat plotseling populair is. De winnaar van American Idol momenteel, bijvoorbeeld. Spam en inappropriate material filtert Google eruit. Hot Trends geeft je een grafiek met de ontwikkeling van de laatste uren en de plaatsen waar de zoekterm het populairst is. Nieuwsartikelen en blogberichten geven je een idee waarom een term zo in trek is opeens. Helaas geeft deze betaversie van Hot Trends vooralsnog alleen Amerikaanse resultaten, al is het wel de bedoeling de komende tijd uit te breiden naar andere landen. Wat overigens al langer kon, maar leuk blijft, is de populariteit van zoektermen over de jaren heen met elkaar vergelijken. (CJ)